Blog

Kako preprečiti vraščanje dlačic

Pri mnogo dekletih se pojavlja težava, ki spremlja depilacijo – vraščene dlačice.

7 stvari, ki jih morate upoštevati pri brazilski depilaciji

Če ne izberete osebe, ki je strokovno usposobljena za depilacijo z voski, obstaja velika verjetnost, da ne bo znala izbrati pravih voskov, vaša izkušnja ob odstranjevanju dlačic pa bo precej bolj boleča kot bi bilo to potrebno.

Poglejte, kako so se spremenili voski za depilacijo …

Lydia Jordane, izvršna direktorica in ustanoviteljica podjetja in blagovne znamke Lycon, bo kmalu obeležila 50 let dela v lepotni industriji, natančneje na področju voskov za depilacijo.

Vas zmrazi, ko slišite besedo brazilka?

Vas zmrazi, ko slišite besedo brazilska depilacija?? Slabe izkušnje ali strah, ker ste slišali, da boli Pozabite! Skrbno izbran sistem voskanja LYCON, zagotavlja kar do 70% manj bolečo izkušnjo in daje rezultate s katerimi se britvica ne more meriti! Za vas smo pripravili nekaj izkušenj uporabnic Lycon voskov, ki vam bodo odgovorila na nekatera vprašanja v zvezi z depilacijo.

Vodič po depilaciji z Nino Jordan, zastopnico za Lycon Slovenija in Lycon Hrvatska

Dlačice so ena tistih stvari, ki jih – zlasti dekleta – po navadi želimo v čim manjši meri. Obstaja več načinov odstranjevanja, vsak od njih pa ima svoje pluse in svoje minuse. Ena najbolj popularnih tehnik je vsekakor depilacija z voski, saj omogoča, da dlačice odstranimo s korenino vred, občutek gladkosti pa traja tudi do 6 tednov. Saj veste, brijemo se pa lahko kar vsak dan. 😉

Zakaj na “brazilko” pred dopustom?

Ženske smo rade urejene in to še posebej velja, ko smo bolj pomanjkljivo oblečene. Preden gremo na dopust, navadno izberemo nove kopalke, uredimo nohte, poskrbimo za kožo in seveda odstranimo dlačice.

Brazilska depilacija v nosečnosti

Nosečnost je za žensko eno najlepših obdobij, hkrati pa se v telesu dogaja res veliko sprememb, ki lahko za nosečnico predstavljajo težave ali vzbujajo dvome, kako se z njimi soočiti.

Kako se pripraviti na brazilsko depilacijo

Brazilska depilacija je vse bolj priljubljen postopek odstranjevanja dlačic, ki se nahajajo na intimnih predelih. Zlasti je priljubljena pri ženskah, saj se po depilaciji počutijo zapeljive, gladke, negovane in sveže.

Kaj morajo vedeti moški pred depilacijo

Moška depilacija ni novost. Moški se za odstranjevanje dlak na telesu odločajo ravno tako kot ženske, le da v primerjavi z nežnejšim spolom nekoliko manj pogosto.

Higienski vidik depilacije

Odstranjevanje dlak na intimnih predelih je praksa, ki pravzaprav ni tako zelo nova. Praksa odstranjevanja sramnih dlak je obstajala že v starem Egiptu in Mezopotamiji in verjetno ni obdobja v človeški zgodovini, ko si predstavnice nežnejšega spola »tam spodaj« ne bi želele urejenih grmičkov. Ponekod je bilo razkrivanje telesnih dlak, z izjemo obrvi, trepalnic in las, smatrano kot neestetsko, spet drugod, predvsem na Bližnjem Vzhodu pa so bili rituali odstranjevanja telesnih dlak prisotni iz higienskih razlogov.

Tudi Lycon obeležuje svetovni dan boja proti aidsu

Prvi december ne označuje le začetka koledarskega leta. Že od leta 1988 ga obeležujemo tudi kot svetovni dan boja proti aidsu. Takrat je pozornost številnih vladnih in nevladnih organizacij ter posameznikov, ki delajo v zdravstvenem sektorju, usmerjena v ozaveščanje ljudi o tej pandemični bolezni, ki je posledica okužbe z virusom HIV.

Zakaj je piling tako pomemben za kožo

Kar nekaj črnila je bilo že porabljenega na račun te tematike, a vseeno je pomembno, da tudi tu izpostavimo pomen rednega pilinga kože. Le tako jo bomo namreč ohranili zdravo, predvsem pa se bomo izognili težavi vraščenih dlak.

Klepet s prvo damo voskov Lycon

Ime Lydia Jordane marsikomu verjetno ne pomeni ni?. A tisti, ki delajo v kozmeti?ni industriji, so zanjo nedvomno že slišali. Lydia Jordane je namre? ustanoviteljica in direktorica podjetja Lycon Cosmetics in izumiteljica vrhunskih voskov Lycon, ki v lepotni industriji že vrsto let veljajo za crème de la crème med voski in so prva izbira najboljših salonov v številnih državah sveta.

Voski LYCON končno tudi v Sloveniji

V tujini so pripadnicam ženskega spola že dolgo znani, zdaj pa so voski LYCON končno tudi v Sloveniji. Ti crème de la crème med voski so prva izbira najprestižnejših kozmetičnih salonov v svetu, nanj pa naj bi prisegalo tudi lepo število tujih zvezdnic.