Nerazvrščeno

Poglejte, kako so se spremenili voski za depilacijo …

Lydia Jordane, izvršna direktorica in ustanoviteljica podjetja in blagovne znamke Lycon, bo kmalu obeležila 50 let dela v lepotni industriji, natančneje na področju voskov za depilacijo. Poklepetali smo z mojstrico voskov in jo povprašali, kako se je področje voskanja spreminjalo, pa tudi, v katerih državah ženske najraje posegajo po voskih za depilacijo!

Z voski za depilacijo se ukvarjate že vrsto let …

Z voski se ukvarjam že vse od 1968. leta (Da, tako stara sem že!), vosek prodajam pa vse od leta 1978. Od takrat sem prepotovala dober del sveta in v številnih državah izvajala promocije in izobraževanja. Verjamem, da je prav Lycon Avstralijo postavil na zemljevid držav, kjer proizvajajo kakovostne voske za depilacijo; ko sem jaz že na veliko potovala po svetu z voskom v rokah, v Avstraliji drugih proizvajalcev voskov za depilacijo sploh še bilo ni. Zato je bilo zelo zanimivo v vsem času, odkar traja moja kariera, opazovati, kako se je industrija voskov za depilacijo razvijala.

Kako dolgo pa že izvažate vosek iz Avstralije?

Lycon uporabljajo v že več kot 65 državah po celem svetu.

V svetu obstaja veliko proizvajalcev voskov različne kakovosti. Pri Lyconu izvažamo vosek za depilacijo že vse od leta 1979. Nekaj časa smo se pojavljali na najbolj obiskanih panožnih sejmih v Evropi, Aziji in ZDA. A sčasoma smo spoznali, da nam udeležba na teh sejmih v resnici ne pomaga utirati poti na tuje trge. Pred 14 leti smo se zato odločili, da se na sejmih ne bomo več pojavljali. Od takrat dalje izvažamo na veliko. Ko so ljudje zadovoljni z voski Lycon, to povedo drugim, informacije potujejo, priljubljenost voskov Lycon pa se razširi po vsem svetu.

 

Kako so se stvari spremenile?

V Aziji sem začela prodajati Lycon že dolgo časa nazaj, pred kakšnimi dvajsetimi leti. Ko sem leta 1968 naredila svoj vosek in začela delati z njim, tudi v Aziji nihče ni poznal depilacije z voskom. A ne tako dolgo nazaj, morda v zadnjih petih letih, pa je depilacija z voskom v Aziji postala storitev, po kateri se v lepotnih salonih skoraj največ povprašuje. Azijci običajno nimajo prav veliko dlak po telesu, a kljub temu prav v Aziji prodamo veliko voskov.

Z voski ste prisotni v 65 državah sveta. Kako je Lycon postal tako priljubljen?

Lycon naj bi bil najboljši vosek za depilacijo na svetu, a tega nisem jaz rekla. Jaz sem lahko pristranska, kajne? No, jaz se res počutim izjemno počaščeno, ko mi kozmetičarke oziroma njihove stranke ali drugi proizvajalci voskov rečejo, da je Lycon najboljši vosek, ki so ga kadarkoli uporabljali. Nekateri proizvajalci so mi celo povedali, da so poskušali posnemati nekatere od formul, a jim ni uspelo.

V katerih državah imajo najraje depilacijo z voski?

Na Srednjem Vzhodu je odstranjevanje dlak na telesu priljubljeno že nekaj stoletij. No, leta 1995 denimo komercialnih voskov še niso poznali. Namesto tega so uporabljali doma narejeno zmes iz sladkorja, vode in limone, imenovano Halawa, ki jo je danes vosek po priljubljenosti že krepko prehitel.

1