Nerazvrščeno

Kako se pripraviti na brazilsko depilacijo

Brazilska depilacija je vse bolj priljubljen postopek odstranjevanja dlačic, ki se nahajajo na intimnih predelih. Zlasti je priljubljena pri ženskah, saj se po depilaciji počutijo zapeljive, gladke, negovane in sveže. Čeprav se za tovrstno depilacijo odloča res veliko ljudi po celem svetu, se marsikatera predstavnica nežnejšega spola (no, pa tudi moških) depilacije boji, saj je prepričana, da bo odstranjevanje dlačic na teh predelih zelo boleče. Resnica je, da je bolečina odvisna od gostote dlak in praga bolečine, ki ga ima posameznik. Ko se depilacija izvaja na določenem delu prvič, najbolj boli, s ponavljanjem postopka pa lasni mešički dlačic oslabijo in depilacija je vse manj boleča, za nekatere celo prijetna.

Bolečina je odvisna tudi od voskov, ki jih uporabljajo v salonu, kjer se odločite opraviti depilacijo. Pogosto v salonih uporabljajo enak vosek na vaših nogah in nato na intimnih predelih ali obrazu. Če vemo, da je koža na določenih delih telesa veliko bolj občutljiva, je seveda logično, da ne moremo uporabljati enakega voska po celem telesu. Tukaj leži največja prednost depilacijskega sistema Lycon, ki ga sestavlja paleta različnih voskov. Lycon voski so različnih barv in arom, vsak od njih pa je prilagojen za določeno uporabo. V Lycon certificiranih salonih boste tako lahko mirni, da bodo uporabili najbolj primeren vosek za posamezni del telesa, tip vaše kože in dolžino dlačic.

Vsak od nas lahko naredi kar nekaj stvari, ki bodo brazilsko depilacijo naredile bolj prijetno in učinkovito:

  • Z Lycon voski lahko odstranite že dlačice, ki so dolge samo 1 milimeter. Sicer pa je najbolj priporočljiva dolžina dlačic vsaj 0,5 centimetra oziroma vsaj 7 dni od zadnjega britja.
  • Svetujemo vam, da približno 2 do 3 dni pred odstranjevanjem dlačic naredite nežen piling, saj na takšen način sprostimo morebitne vraščene dlake. Po pilingu ne pozabite kože dobro navlažiti, saj vlažilni preparati dlačice naredijo prožne in elastične.
  • Po depilaciji dnevno vlažite kožo, prvi piling pa je priporočljivo narediti šele en teden po depilaciji.
  • 48ur po depilaciji ne plavajte v kloriranih bazenih, ne hodite v savno, ne kopajte se v toplih kopelih, ne hodite v solarij, prav tako se ne sončite, dokler rdečica povsem ne izgine. (In še majhna zanimivost: po uporabi Lycon voskov bo ta rdečica zanemarljiva oz. jo boste opazili le kratek čas).

Ker gre pri brazilski depilaciji za odstranjevanje dlačic na intimnih predelih, je higiena še posebej pomembna. Zato brez sramu v izbranem kozmetičnem salonu zahtevajte, da za vsak nanos voska uporabijo drugo leseno palčko. Na takšen način z voskom nikoli ne pridejo v stik kakršne koli snovi s kože in sluznice, kar zagotavlja visok higienski standard in varen način depilacije. Pri salonih, ki uporabljajo Lycon, vam za to ne bo potrebno reči, ker je to eden glavnih standardov, ki strogo velja v vseh salonih z Lycon certifikatom.

Po opravljeni brazilski depilaciji boste lahko uživali v 2-8 tedenski gladkosti, kar je odvisno zlasti od gostote in jakosti dlačic. Vsekakor vam svetujemo, da si dlačice redno odstranjujete, kar jih bo naredilo bolj šibke in mehke.

Če se odločate za brazilsko depilacijo prvič  ali se zanjo odločate redno, vam svetujemo, da vsaj enkrat preizkusite depilacijo z voski Lycon. Prepričani smo, da vas bo že prva uporaba prepričala, da je to res najboljši način za zagotavljanje gladke kože. Vsekakor vosek, za katerega se je vredno sleči! 😉

2