O LYCONU

LYCON je leta 1978 v Avstraliji ustanovila mednarodno priznana lepotna terapevtka Lydia Jordane. Voski LYCON od takrat naprej povsod po svetu uživajo izjemen ugled, kot najboljše voske za odstranjevanje dlak pa jih uporabljajo v številnih prestižnih in priznanih kozmetičnih salonih v več kot 57 državah po svetu.

Lidyiin oče je bil spoštovan evropski kemik na področju kozmetike, ki je v zgodnji drugi polovici dvajsetega stoletj proizvajal korekturne lepotne izdelke in prakticiral odstranjevanje dlak z elektrolizo.

Že od zgodnjih let je Lydia veliko časa preživljala v očetovem laboratoriju, povsem očarana nad njegovimi eksperimenti in formulami. Ko se je leta 1964 z družino preselila v Avstralijo, je Lydia že prvega dne v šoli opazila, da imajo vsa dekleta v razredu depilirane noge. Odločena, da bo imela tudi ona gladke noge, se je zaklenila v sobo in preizkušala vse od britvic do depilacijskih krem. A dlačice so hitro ponovno zrasle in bile so grobe in bodikave, to pa Lidyii ni bilo všeč. Izvedela je, da obstaja vosek za depilacijo in zadovoljno ugotovila, da po voskanju dlačice rastejo počasneje, prav tako pa so tudi bolj tanke in mehke. Voskanje je bilo očitno pot do gladke kože, zato se je Lydia odločila, da razvije svojo tehniko voskanja in izpopolni svojo posebno formulo.

Prvi vosek je bil prikladno poimenovan “Lydia’s Wax” (Lydiin Vosek), ki se je prodajal v emajliranih lončkih v lekarnah po vsej Avstraliji. Lydiin posel je hitro zacvetel in leta 1980 se je “Lydia’s Wax” preimenoval v LYCON WAX. Skozi leta sta Lydio njena ustvarjalnost in razumevanje potreb tako kozmetičark kot strank vodila v razvoj novih, izboljšanih izdelkov.

Priljubljenost voskov LYCON je dobila mednarodne razsežnosti in od leta 2013 je LYCON prisoten v več kot 50 državah po svetu. Uporabljajo ga v najboljših kozmetičnih salonih na kar šestih kontinentih. LYCON COSMETICS je že nekaj zaporednih let del takoimenovane skupine Q400 in je na seznamu 400 najboljših zasebnih podjetij v avstralskem mestu Queensland. Od nastanka podjetja dalje LYCON v duhu inovacij in nenehnega razvoja v svoje izdelke vključuje najboljše naravne sestavine ter jih nadgrajuje z najnovejšimi znanstvenimi dognanji in najsodobnejšimi proizvodnimi postopki. Vse raziskave in razvoj ter nadzor kakovosti potekajo na sedežu podjetja, v avstralskem mestu Brisbane. LYCON svojih izdelkov ne preizkuša na živalih, vsak izdelek LYCON pa je temeljito preizkušen tako v laboratoriju kot v salonu. Na ta način se zagotovi, da ustreza tako najvišjim mednarodnim merilom varnosti in kakovosti, kot tudi pričakovanjem kozmetičark. Stroga načela raziskav in razvoja so botrovala nastanku številnih drugih uglednih izdelkov LYCON.

Vosek naj bi bil enostaven za uporabo, prožen, odstranjeval naj bi kratke in trdovratne dlake in bil primeren za vse tipe kože. Po tem, ko je še naprej eksperimentirala na domačem štedilniku, je Lydii uspelo izpopolniti svojo formulo za vosek do te mere, da je ustrezala njenim profesionalnim merilom. Ti poizkusi so dali točno to, kar je industrija potrebovala in LYCON še danes po vsem svetu ostaja standard za kakovostno profesionalno voskanje.

Eksperiment, ki se ga je lotila na skrivaj v domači kuhinji, je za Llydio Jordane, ustanoviteljico in direktorico LYCON Cosmetics, postal preroški pohod na kozmetično industrijo.