SPLOŠNI POGOJI POSLOVANJA

1. SPLOŠNO

Splošni pogoji poslovanja spletne trgovine www.lycon.si so pripravljeni skladno z določili Zakona o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2) in z upoštevanjem mednarodnih pravil za spletno poslovanje.

S spletno trgovino www.lycon.si upravlja družba Estrada storitve d.o.o. kot ponudnik.

Ti splošni pogoji zavezujejo uporabnika s trenutkom vstopa v to spletno trgovino. Šteje se, da je uporabnik z vsakim vstopom v to spletno trgovino www.lycon.si oziroma z vsako opravljeno transakcijo  seznanjen s celotno vsebino teh splošnih pogojev in s temi splošnimi pogoji soglaša, brez vsakršnih pridržkov.

V spletni trgovini www.lycon.si lahko kupujejo samo saloni z Lycon certifikatom. Ob registraciji v sistem spletne trgovine www.lycon.si uporabnik pridobi uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in ga povezujeta z vnesenimi podatki. Registriranemu uporabniku ob naslednjem vstopu ni potrebno znova vnašati osebnih podatkov.

Ponudnik si pridržuje pravico do sprememb teh splošnih pogojev poslovanja brez predhodnega obvestila. Spremembe veljajo od trenutka spletne objave  in so za uporabnika zavezujoče.

Spletna trgovina posluje 24 ur na dan, vse dni v letu. Ponudnik si pridržuje pravico, da brez razloga, za določen ali nedoločen čas, omeji ali popolnoma ustavi prodajo nekaterih, ali vseh izdelkov pa tudi, da za določen ali nedoločen čas omeji ali popolnoma ustavi dostop do spletne trgovine. Ponudnik ne prevzema nobene odgovornosti za morebitne težave uporabnika pri uporabi spletne trgovine, ne glede na razlog. Ponudnik prav tako ne prevzema nobene odgovornosti ali posledic  zaradi zlorabe spletne trgovine, zaradi njenega nedelovanja ob izpadu informacijskega ali električnega omrežja, ali zaradi drugih tehničnih motenj oziroma okvar.

2. POSTOPEK REGISTRACIJE IN NAKUPA

Za registracijo uporabnik potrebuje  veljaven e-mail naslov, kamor mu bo po uspešni odobritvi poslano elektronsko sporočilo in dodeljeno geslo.

Polja označena z zvezdico so obvezna. V nasprotnem primeru registracija ne bo uspešna.

Če aktivacijske e-pošte ne boste prejeli, preverite mapo »Junk« ali »Vsiljena pošta«.

V primeru, da se aktivacijsko sporočilo ne nahaja v navedeni mapi, nas obvestite na naš e-naslov: info@lycon.si.

Za podrobnejši pregled naše spletne ponudbe preberite opis pri posameznih izdelkih.

Ko ste prijavljeni v spletno trgovino, lahko izbirate med artikli, ki so v ponudbi. Po izbranih artiklih izberete način dostave in nato način plačila. Po tem ponovno pregledate svoje naročilo in ob njegovi ustreznosti, potrdite te splošne pogoje poslovanja ter na kraju naročilo potrdite s klikom na ODDAJ NAROČILO.

Zgodovino in status naročil lahko spremljate v rubriki MOJ RAČUN s klikom na Zgodovina.

Vse informacije o naročilu prejmete tudi na vaš e-mail naslov.

3. NAČINI PLAČILA

3.1.1.   Plačilo z debetno ali s kreditno kartico

Ponudnik omogoča plačila z MasterCard (Maestro) in VISA, Diners karticami. Ko opravite plačilo z debetno oz. kreditno kartico, bo vaše naročilo obdelano takoj po uspešni transakciji. V tem primeru bo vaše naročilo predano dostavni službi skladno z navedenimi pogoji ob oddaji naročila.​

3.1.2.   Plačilo po predračunu – z bančnim nakazilom. Naročeno blago bo odpremljeno, če bo nakazilo prejeto v roku 3 dni od oddaje spletnega naročila.

3.1.3.   Plačilo z odloženim plačilom (samo v primeru posebne predhodne odobritve ponudnika).

4. CENE

Vse cene v spletni trgovini so v evrih in vključujejo 22% DDV (davek na dodano vrednost).

Za vsa naročila veljajo trenutne cene. Pri nakupu bomo upoštevali ceno, ki velja ob oddaji naročila.

V primeru, da je kupec davčni zavezanec v drugi državi članici EU in je registriran za namene DDV v svoji državi, ima pravico do nakupa brez DDV samo po predhodni posebni odobritvi ponudnika.

Ponudnik si pridržuje pravico do spremembe spletnih cen brez vnaprejšnjega obvestila.

5. AKCIJE in POPUSTI

Roki veljavnosti akcijske ponudbe veljajo do preklica. Pri nakupu v primeru akcije veljajo cene v trenutku potrditve naročila. Ponudba velja do preklica.

Uporabniki spletne trgovine lahko kupujejo izdelke po akcijskih cenah in cenah s popusti. Različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo pri vsakem izdelku na katerega se nanaša akcija ali cena s popustom, jasno opredeljeni tudi pogoji udeležbe.

Promocijske kode za popust

Kot način posebne promocije uporabniki lahko določene izdelke kupujejo tudi s pomočjo promocijskih kod s popustom, ki jih pridobijo na različne načine (prek SMS-a, na letakih, na družbenih omrežjih …). Promocijska koda prinaša različne ugodnosti pri nakupu in je časovno omejena. Kode in pravila uporabe bodo jasno določena na spletu v času njihove veljavnosti. Vnos kode bo omogočen pri nakupu vsakega izdelka v času veljavnosti promocije.

5. ZASEBNOST IN ZAŠČITA OSEBNIH PODATKOV

Ponudnik se zavezuje, da bo varoval uporabnikovo zasebnost. Vsi osebni podatki uporabnika spletne trgovine so zaupni in ne bodo v nobenem primeru posredovani tretjim osebam, razen v primerih na podlagi zakona.

Večino strani v naši spletni trgovini lahko obiščete, ne da bi morali razkriti svoje osebne podatke, na primer vaše ime, naslov in e-poštni naslov. Kljub temu pa nekatere informacije pridobimo samodejno z uporabo piškotkov in standardnih orodij v spletni industriji. Uporaba piškotkov ponudniku nam omogoča, da prepozna vaš IP-naslov, vrsto brskalnika, ki ga uporabljate in vašo splošno aktivnost na spletu. Če v vašem računalniku izklopite piškotke, nakupa v spletni trgovini ne bo mogoče opraviti.

Za nakup v naši spletni trgovini potrebujemo vaše osebne podatke. Podatkov, ki nam jih boste posredovali, ne razkrivamo tretjim osebam, razen za namen potrditve veljavnosti nakupa s plačilno kartico, dostave izdelkov, trženja in promocije. Ponudnik izvaja vse potrebne ukrepe za varovanje zaupnosti osebnih podatkov.

Za varovanje osebnih podatkov je odgovoren tudi uporabnik sam, in sicer tako, da poskrbi za varnost svojega uporabniškega imena in gesla ter ustrezno programsko (protivirusno) zaščito svojega računalnika.

6. NAROČANJE

OBDELAVA NAROČILA

Ponudnik bo z aktivnostmi, potrebnimi za izvedbo sprejetega naročila, pričel takoj po njegovem prejemu.

ZAVRNITEV NAROČILA

Naročilo, za katerega se v procesu nakupa ugotovi, da ga pod navedenimi pogoji oziroma s podatki uporabnika, s katerimi ponudnik razpolaga, ne more izvesti, se zavrne. Uporabnik izpolnitve takega naročila ne more zahtevati.

HRANJENJE NAROČILA

Oddano elektronsko naročilo oz. sklenjena pogodba o nakupu je shranjena na sedežu ponudnika. Uporabnik lahko vsa svoja naročila spremlja na svojem profilu.

ODSTOP OD NAKUPA IN VRAČILO BLAGA TER NEPREVZEM BLAGA

Kupec lahko, v skladu s 43. členom Zakona o varstvu potrošnikov, v 15 dneh po prejemu blaga, ponudniku pisno sporoči odstop od pogodbe oz. naročila, in sicer na e-naslov: info@lycon.si, ne, da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev.

Vsi stroški neprevzetega blaga oziroma vrnitve blaga ponudniku (kot npr. strošek pošiljanja oz. poštnine, strošek bančne transakcije vračila kupnine) bremenijo kupca.

Ob vračilu morajo biti izdelki neodprti, nerabljeni, nepoškodovani, količinsko nespremenjeni in v originalni embalaži. Vračilu blaga je potrebno priložiti kopijo računa za blago in izpolniti  obrazec z osebnimi  podatki in številko transakcijskega računa, kamor kupec želi prejeti vračilo kupnine.

Kupec mora blago vrniti ponudniku v 15 dneh od izvršenega odstopa od pogodbe in sicer, na naslov:  Estrada storitve d.o.o., Luize Pesjakove ulica 9, 1000 Ljubljana.

Ponudnik kupcu vrne kupnino, zmanjšano za zgoraj navedene stroške (kot npr. strošek poštnine, bančne transakcije vračila kupnine) pod pogojem, da vrnjeni izdelki niso bili odprti, rabljeni, poškodovani ali količinsko spremenjeni ter je kupec ob vračilu predložil ustrezno izpolnjen obrazec, najkasneje v roku 15 dni od prejema vrnjene pošiljke.

7. DOSTAVA BLAGA

Dostava v Sloveniji 

Obdelana naročila, prejeta do 9. ure, ponudnik praviloma odpremi še isti dan. Naročila, prejeta prejeta po 9. uri se praviloma pripravijo in odpremijo naslednji delovni dan. V primeru povečanega obsega naročil se rok odpreme lahko podaljša.

Ob sobotah, nedeljah in praznikih  ter drugih dela prostih dnevih ponudnik odpreme blaga ne izvaja.

Upoštevajte, da je za dostavo pošiljke prav tako potreben določen čas. V Sloveniji čas dostave za večino pošiljk traja en delovni dan, pri čemer pa se ta lahko zaradi različnih vzrokov, na katere ne moremo vplivati (okvare, nesreče, napake, razmere na cesti, višja sila …) podaljša.

Stroški dostave v Sloveniji

Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je DPD.   Strošek pošiljanja naročenega blaga  znaša do 2 kg teže 3,50 eur, od 2 kg dalje pa 4,40 eur.

8. REKLAMACIJE ZARADI POŠKODBE

Vsi izdelki so pred pošiljanjem skrbno pregledani in odposlani nepoškodovani. Vaše izdelke bomo  zapakirali v primerno dostavno embalažo, da bi do vas prišli nepoškodovani in v originalni embalaži.

Prejeto blago preglejte takoj. Kupec ima pravico, da v skladu s 37. členom Zakona o varstvu potrošnikov, ob morebitni poškodbi na izdelku, ki je nastala med transportom, takoj zavrne pošiljko kurirju, ki je blago dostavil in izdelka ne prevzame. S kurirjem ste dolžni izpolniti in podpisati reklamacijski zapisnik, ki je podlaga za reševanje reklamacije. Na podlagi tega vam bomo poškodovani izdelek zamenjali z novim. O uveljavljanju reklamacije zaradi poškodovanega blaga  nas nemudoma obvestite na elektronski naslov: info@lycon.si

9. NAPAČNO ODPOSLANO BLAGO

Prejeto blago preglejte takoj. Če je kupec v poslanem paketu prejel napačno blago, mora  najkasneje v 3 dneh po prevzemu obvestiti ponudnika na elektronski naslov info@lycon.si

Na podlagi ustreznega obvestila  bo  ponudnik kupcu v najkrajšem možnem času izdelek zamenjal z ustreznim, vendar še le po  prejemu nepoškodovanega in nespremenjenega izdelka, ki ga je v takšnem primeru dolžan najprej vrniti kupec.

10. VARNOST

Nakupovanje in plačevanje prek spletne trgovine je varno.

Vse denarne transakcije, opravljene v spletni trgovini, so zaščitene s protokolom Secure Sockets Layer (SSL) in protokolom varnega šifriranja podatkov.

Vsa plačila, opravljena s plačilno kartico, so zaradi vaše varnosti obdelana v realnem času s takojšnjim preverjanjem podatkov pri bankah. Plačilo lahko opravite s plačilno kartico (Maestro, Activa Maestro, MasterCard, Visa, Visa Electron, Diners Club).

Vsi podatki, ki nam jih posredujete, so zakodirani s pomočjo tehnologije za šifriranje podatkov SSL. Ta napredni postopek šifriranja podatkov onemogoča prestrezanje osebnih podatkov. Osebni podatki se v kodirani obliki prenesejo z vašega računalnika v avtorizacijski strežnik banke in se ne shranjujejo na strežniku ponudnika. Če želite preveriti, ali je vaš brskalnik med plačevanjem v varnem načinu, poiščite ikono ključavnice v spodnjem kotu ali na koncu vrstice z naslovom v brskalniku.

11. INTELEKTUALNA LASTNINA

Vse pravice spletne trgovine ponudnika so pridržane. Vsa besedila, slike, grafike, zvočne datoteke, animacije, video posnetke in njihove izpeljanke v spletni trgovini so predmet varovanja avtorskih pravic in intelektualne lastnine. Nobenega dela spletne strani ali njenh predmetov ni dovoljeno kopirati za komercialno uporabo ali distribucijo, prav tako jih ni dovoljeno spreminjati ali znova objavljati na drugih spletnih mestih. To spletno mesto lahko vsebuje tudi slike, za katere je ponudnik pridobil pravico do uporabe, vendar so zaščitene z avtorskimi pravicami tretjih oseb.

Ponudnik pod nobenim pogojem ni odgovoren za katere koli povezave, ki niso del tega spletnega mesta, ali katera koli druga spletna mesta, ki so ali niso povezana s tem spletnim mestom. Ponudnik zavrača vso odgovornost za pravilnost katerih koli podatkov, ki so na voljo na teh povezanih straneh, in katerih koli izdelkov ali storitev, ki so na voljo na teh spletnih mestih.

12. UGODNOSTI ZA ČLANSTVO

S prijavo oz. registracijo v naši spletni trgovini boste postali njeni člani in s tem deležni naslednjih ugodnosti:

  1. ob naročilih vam ni potrebno več posredovati vaših podatkov, saj so ti že shranjeni,
  2. imate možnost pregleda preteklih nakupov,
  3. če ste prijavljeni na prejemanje e-novic, boste sproti obveščeni o novostih in naši akcijski ponudbi.

13. PRITOŽBE IN SPORI

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ugovore, pripombe ali druge zahtevke lahko uporabniki pošljejo po elektronski pošti info@lycon.si na ali po pošti na naslov: Estrada storitve d.o.o., Luize Pesjakove ulica 9, SI-1000 Ljubljana.

Ponudnik se obvezuje, da bo najkasneje v 5 delovnih dneh kupcu potrdil, da je pritožbo prejel in ga obveščal o postopku obravnave. Ponudnik si bo prizadeval za mirno reševanje morebitnega spora.

14. PODATKI O PONUDNIKU

Estrada storitve d.o.o.
Luize Pesjakove ulica 9
SI-1000 Ljubljana

ID za DDV: SI 78170915
T  +386   51 304 400
info@lycon.si