Nerazvrščeno

Tudi Lycon obeležuje svetovni dan boja proti aidsu

Prvi december ne označuje le začetka koledarskega leta. Že od leta 1988 ga obeležujemo tudi kot svetovni dan boja proti aidsu. Takrat je pozornost številnih vladnih in nevladnih organizacij ter posameznikov, ki delajo v zdravstvenem sektorju, usmerjena v ozaveščanje ljudi o tej pandemični bolezni, ki je posledica okužbe z virusom HIV. Svetovni dan boja proti aidsu je tudi ena od osmih globalnih zdravstvenih kampanj Svetovne zdravstvene organizacije (World Health Organization).

Ker je ravno danes 1. december, je prav, da na tem mestu spregovorimo o okužbah z virusom HIV tudi s kozmetičnega vidika.

Odstranjevanje dlačic na telesu z voskom je ustaljena praksa v številnih delih sveta že več desetletij. Prakticirajo ga predvsem ženske. Leta nazaj je bila ponovna uporaba že rabljenih toplih voskov povsem običajna praksa. Vosek, s katerim se je odstranjevalo dlačice s katerega koli dela telesa, se je ponovno segrel do temperature, ko je postal povsem tekoč, potem pa so ga skozi kuhinjsko cedilo precedili in prečistili dlak. Vosek so ohladili in ga ponovno uporabili. Na tak način so ga reciklirali kar nekaj časa, dokler ni prišel dan, ko je bila sprememba neobhodna.

Leta 1988 se je cel svet soočil z povsem novim, neznanim izzivom. Leta 1988 se je svet soočil z aidsom. Njegovo odkritje je šokiralo svet in pritegnilo pozornost voditeljev svetovnih zdravstvenih institucij. Ti so se začeli spraševati, kako zmanjšati tveganje tako za pojav aidsa kot za pojav nekaterih drugih bolezni.

Prvo, kar so uvedli, je bila prepoved recikliranja toplih voskov v kozmetičnih salonih. Topli voski so se uporabljali predvsem za depilacijo nog in nekaterih drugih telesa, a pri depilaciji nog je to poslej pomenilo, da so morale kozmetičarke voske vreči proč, namesto, da bi jih uporabile ponovno.

Lydia Jordane_ustanoviteljica blagovne znamke Lycon_350x390
Ko so ob odkritju aidsa svetovne zdravstvene institucije prepovedale recikliranje toplih voskov, se je Lydia Jordane odločila, da ustvari vosek, ki bo ekonomičen, higienski in varen za uporabo.

V tistih deželah, kjer prepoved recikliranja toplih voskov ni bila zapovedana, so se lastniki salonov sami odločili, da opustijo to prakso – predvsem iz strahu, da bi s tem lahko prizadeli stranke in v končni fazi svojemu poslu in dobremu imenu prizadejali škodo.

Namesto toplih voskov so tako saloni za depilacijo nog začeli uporabljati voske v patronih, ki se odstranjujejo s trakovi. Ni skrivnost, da voski za odstranjevanje s trakovi ne dajejo vrhunskih rezultatov, prav tako pa so neučinkoviti pri odstranjevanju zelo kratkih dlačic. Topli voski Lycon so v tem primeru v precejšnji prednosti, saj odstranjujejo dlačice dolge komaj en milimeter, prav tako jih lahko na isto mesto nanesemo od pet- do šestkrat, ne da bi pri tem kožo dražili, jo poškodovali in stranki povzročali nelagodje.

V marsikaterem salonu, kjer so namesto toplih voskov za depilacijo nog začeli uporabljati voske, ki se odstranjujejo s trakovi, so imeli zato težavo. Rezultati so bili razmeroma slabi, še vedno so ostajale tiste kratke, nadležne dlačice, ki jih vosek ni odstranil, zato jih je bilo potrebno puliti s pinceto. Precej neprijetna reč za že tako razdraženo kožo od številnih potegov s trakovi. Verjetno je odveč poudarjati, da so bile s slabimi rezultati nezadovoljne tudi stranke, ki so si želele povsem gladkih nog.

lycojet lavender
Lycojet je Lyconov najmočnejši vosek. Zaradi njegovih super lastnosti mu nekateri rečejo kar Superhero oziroma Superjunak.

Lydia Jordane, ustanoviteljica in direktorica podjetja Lycon Cosmetics in izumiteljica vrhunskih voskov Lycon, se je odločila, da je potrebno voske nekako narediti bolj ekonomične. Želela je, da bi lahko v salonih z njimi odstranjevali kratke dlake, a da pri tem vseeno ne bi porabljali preveč voska. Po številnih poskusih je razvila dva topla voska, Lycojet Lavender in Lycojet Desert Rose, ki ju je trgu predstavila leta 1991.

Voski Lycojet vsebujejo blagodejne izvlečke kamilic, zato so za kožo izjemno nežni. Nanaša se jih v precej tankih plasteh, ki so 1/3 debeline običajnih toplih voskov. To pomeni, da se pri vsakem tretmaju z Lycojetom porabi precej manj voska, kot bi se ga porabilo pri depilaciji s kakšno drugo vrsto voska. Poleg tega Lycojet odstranjuje tudi izjemno kratke dlake, tako kot vsi drugi voski Lycon, depilacija z njimi pa je praktično neboleča.

Zaradi svojih pozitivnih lastnosti so voski Lycojet postali priljubljeni pri številnih kozmetičarkah, nanje pa prisegajo tudi njihove stranke. Zanje je namreč depilacija z voski Lycojet veliko bolj prijetna izkušnja, pa tudi rezultati so boljši in dolgotrajnejši. Najbolj pa velja poudariti prav higienski vidik depilacije z voski Lycon. Higiena je pri Lyconu namreč vedno na prvem mestu. Standardna praksa kozmetičark, ki opravljajo depilacije z voski Lycon je, da pri svojem delu vedno uporabljajo rokavice iz lateksa, za vsak poteg voska pa uporabijo novo leseno paličico, zaradi česar so okužbe s kakršnimi koli nalezljivimi boleznimi praktično nemogoče.

0