Nerazvrščeno

Kako preprečiti vraščanje dlačic

Pri mnogo dekletih se pojavlja težava, ki spremlja depilacijo – vraščene dlačice. Ta nadloga se dogaja ne glede na obliko odstranjevanja dlačic, saj se lahko pojavlja pri voskanju, britju in uporabi depilacijskih krem. Če želite čim bolj zmanjšati težavo, je potrebno, da pravilno skrbimo za našo kožo tako pred depilacijo, med depilacijo ter doma med posameznimi obiski v kozmetičnem salonu.

Zakaj sploh pride do vraščenih dlačic?

Kadar se lasni mešiček (folikel) zapre preden ima dlaka priložnost prodreti skozi kožo, temu pojavu pravimo vraščenost dlake. Zgodi se lahko celo to, da se dlaka ujame v folikel ter se tam vname ter mesto postane srbeče ali boleče. Torej ne gre samo za estetsko težavo, vendar gre za pojav, ki lahko greni življenje na več ravneh.

Obstaja več različnih tipov vraščenih dlačic. Nekatere dlačice rastejo tik pod kožo in te se redko vnamejo ali postanejo boleče. Pri tej obliki se koža sčasoma pretrga ali oddrgne in dlaka normalno prodre na plano, prav tako je te dlačice enostavno odstraniti pri depilaciji s toplimi voski. Takšna oblika vraščenosti je torej blažja in ne predstavlja večjih težav. Težja oblika vraščenih dlačic so tiste dlačice, ki rastejo proti površini kože, vendar je lasni mešiček zamašen z odmrlimi celicami oziroma ima dlačica prešibko konico, da bi prodrla skozi kožo. Tako se zgodi, da se dlačice zavrti in nadaljuje rast v zaprt lasni mešiček. V takšnem primeru telo dlačico prepozna kot tujek, zato pogosto pride do napada bakterij oziroma vnetja.

 

Kako si lahko pomagate?

Boljše bo, če se vraščenih dlačic ne lotite sami, saj se pogosto zgodi, da si na takšen način še dodatno poškodujete kožo. če boste izpulili dlačico, koža pa bo ostala nezaceljena, se bo enaka usoda zgodila dlačici, ki ji sledi. Zato je boljše, da odstranjevanje vraščenih dlačic prepustite strokovnjakom. V kozmetičnem salonu vam bodo naredili to na sterilen, precizen način, ki bo omogočil koži, da se pravilno očisti ter naslednji dlačici, da se normalno izraste.  lyconspa_ingrownxit_125ml-1

Na trgu lahko najdemo več izdelkov, ki pomagajo zmanjševati vnetje, pomirjajo kožo in spodbujajo prodor dlačice skoz kožo. Eden najboljših izdelkov je vsekakor Lycon Ingrown-X-it Solution, ki mehansko in kemično pomaga zmanjšati izgled in občutek bolečih in težavnih vraščenih dlačic. Gre za izdelek, ki je nežno, a hkrati izredno učinkovit keratolitik (snov, ki lušči poroženele dele kože). Revolucionarna formula v obliki pršila vsebuje salicilno kislino, mlečno kislino, alantoinom in arniko. Sestavine omogočajo hitrejše celjenje ter preprečuje mašenje por in lasnih mešičkov. Lycon Ingrown-X-it Solution je priporočljivo uporabljati po voskanju, britju, uporabi depilacijskih krem, elektrolizi in v primeru pogostih izpuščajev, ki nastajajo zaradi vraščenih dlak. Pomembno je, da izdelek uporabljamo redno in po priloženih navodilih, saj se na takšen način lahko za vedno rešimo neprijetne težave vraščenih dlačic.

5