Nerazvrščeno

Brazilska depilacija v nosečnosti

Nosečnost je za žensko eno najlepših obdobij, hkrati pa se v telesu dogaja res veliko sprememb, ki lahko za nosečnico predstavljajo težave ali vzbujajo dvome, kako se z njimi soočiti. Ena izmed nevšečnosti, ki jo bolj poredko omenjamo, je tudi odstranjevanje dlačic med nosečnostjo. Ko trebušček raste, je nosečnici z vsakim dnem težje odstranjevati dlačice na intimnih predelih in marsikatera se sprašuje, ali naj se odloči za brazilsko depilacijo v kozmetičnem salonu ali ne. Najpogosteje si to vprašanje nosečnice zastavljajo v poletnih mesecih ali zaključni fazi nosečnosti, ko se pripravljajo na porod. Dilema, kaj storiti, se poraja zlasti zaradi občutljive kože in vprašanja higiene ter morebitnih okužb.
Redepilacija v nosecnostis je, v obdobju nosečnosti je koža spremenjene kakovosti, bolj občutljiva in dovzetna za poškodbe. Zato je za nosečnice še posebej pomembno, da so voski, s katerimi depiliramo kvalitetni in nežni do kože. Lycon voski so primerna izbira, saj imajo nizko delovno temperaturo (ne opečejo kože), zagotavljajo do 70 odstotkov manj bolečine, ne povzročajo pigmentacij, na istem mestu pa jih lahko uporabimo tudi od 5 do 6-krat pa ne bodo poškodovali kože.

Za vse kozmetične salone, ki imajo pridobljene Lycon certifikate velja, da delujejo z visokimi Lycon postopkovnimi in higienskimi standardi. Pri depilaciji z voski Lycon, izvajalec depilacije vedno najprej nanese zaščitne rokavice ter kožo razkuži z antibakterijskim čistilom. Nato na kožo nanese posebno Lycon olje, ki omili bolečino in preprečuje, da se vosek ne lepi na kožo. Zelo pomembno je, da se z vsakim nanosom voska zamenja lesena spatula (palčka za nanos voska), kar preprečuje, da bi v vosek prenesli kakršne koli delce snovi ali sluzi s kože, kar bi lahko potencialno povečalo možnost okužb. S takšnim pristopom je izpolnjen Lyconov namen – bolj higienična depilacija s precej manj bolečine in brez povzročanja škode koži.

Seznam Lycon salonov lahko najdete tukaj.

0