Nerazvrščeno

Voski LYCON končno tudi v Sloveniji

V tujini so pripadnicam ženskega spola že dolgo znani, zdaj pa so voski LYCON končno tudi v Sloveniji. Ti crème de la crème med voski so prva izbira najprestižnejših kozmetičnih salonov v svetu, nanj pa naj bi prisegalo tudi lepo število tujih zvezdnic.

Kaj je torej tako posebnega na voskih LYCON in kaj jih loči od ostalih voskov?

StripWax_LycotecSuperberry_1L_small

  • Nizka delovna temperatura

Voski LYCON imajo zelo nizko delovno temperaturo. To pomeni, da jih je potrebno segrevati precej manj kot druge voske, zato na koži ne pečejo. Vrhunska lastnost, ko je treba vosek nanesti na zares občutljivo mesto, kjer je koža še posebej tanka.

  • Izjemna prožnost

Voski LYCON so zelo prožni. Zaradi tega jih lahko na kožo nanašamo v slojih, tanjših kot so tisti pri drugih voskih. Ta lastnost je še posebno dobrodošla pri odstranjevanju zelo kratkih dlak, ki jih večina voskov običajno ne uspe »zagrabiti«. Še bolj navdušuje dejstvo, da se voske LYCON z lahkoto potegne s kože v enem kosu, ne da bi jih pri tem raztrgali.

  • Večkratni nanosi

Nekatere voske LYCON lahko na isto mesto nanesete celo 5- do 6-krat, ne da bi pri tem dražili kožo. Če se pri prvem nanosu voska na določen predel kakšna dlačica izmuzne vosku, ga na isto mesto brez skrbi nanesete ponovno. Koži s tem ne boste povzročili nobene škod

  • Kakovostne sestavine

Voske LYCON odlikuje tudi dejstvo, da so narejeni iz skrbno izbranih sestavin. Večina jih je narejena iz borove smole in čebeljih voskov, nekateri pa so tudi sintetični. Večina voskov vsebuje različne rastlinske izvlečke, esencialna olja, hranljive snovi in aromaterapevtske sestavine, zaradi katerih nimajo zgolj omamnega vonja, pač pa tudi skrbijo za ustrezno nego kože. Slednji so popolna izbira za vse, ki jim druge vrste voskov povzročajo alergične reakcije. Nekateri voski LYCON vsebujejo titanov dioksid, ki ščiti kožo.

  • Zaščita kože z oljem pred voskanjem

PrePost_PreWaxingOil_500ml_smallKljučna razlikovalna lastnost voskov LYCON je v uporabi olja. Pred vsakim nanosom voska na kožo najprej nanašamo enkratno olje za pred voskanjem Lycon Pre-Waxing Oil . To vsebuje hranljiva esencialna olja, s pomočjo katerih učinkovito mehča kožo in jo pripravi na voskanje. Olje preprečuje lepljenje voska na kožo, zato se vosek prime zgolj dlak. Kože ob voskanju ne poškodujemo, voskanje pa je prijetno, čisto in učinkovito.

Zaradi vsega naštetega voski LYCON obljubljajo kar do 70 % manj bolečine, zato je voskanje z njimi precej bolj prijetna izkušnja, še posebno, ko se odločimo za voskanje intimnih predelov, kjer je koža bolj tanka in občutljiva. In kar je najboljše: voski LYCON učinkovito odstranjujejo tudi komaj 1 mm dolge dlačice. Zgolj za primerjavo: za učinkovito depilacijo z večino drugih voskov je optimalna dolžina dlačic nekje med  0,5 cm in 1 cm.

Ja, za voske LYCON se je res vredno sleči …

2