Nerazvrščeno

Razbijamo mite, povezane z brazilsko depilacijo

Lepotni terapevti se pogosto srečujejo z zvrhano mero mnenj in urbanih legend, ki se dotikajo vprašanja, kdaj se je priporočljivo depilirati in kdaj ne. Večina idej se navadno nahaja na skrajnih robovih palete možnosti, vendar resnico pogosto najdemo nekje na sredini. Zato smo Lycon strokovnjaki poiskali najpogostejše mite, ki jih razlagamo na podlagi našega znanja in izkušenj.

  1. Ne smem se depilirati, kadar imam menstruacijo.

Svetovanje strankam, da naj ne hodijo na depilacijo v »tistih dneh v mesecu«, brez potrebe povzroča izpad posla in prekinitev rednega cikla depilacije. Splošna teorija, da depilacija v tem času ni dobrodošla, v resnici ne drži. Res da morda ni najboljše, da se depilacija izvaja v prvih dneh menstruacije, ker so dekleta v tem času najbolj občutljiva in tudi bolj dovzetna za bolečino. V zadnjih dneh menstruacije pa ne obstaja nobenega razloga, zakaj se ne bi depilirale.

  1. Če si bom pristrigla dlačice, bo manj bolelo.

Pogosto zmotno velja, da bo predhodno striženje pripomoglo k temu, da bo depilacija manj boleča. Ravno nasprotno – daljše ko bojo dlačice, lažje jih bo odstraniti s korenino vred. Torej, boljše je, če ste kosmate kot polarni medved, kot da si pred depilacijo pristrižete dlačice.

  1. Oh, za tole postajam prestara …

Mnoge lepotne terapevtke skrbi izvedba brazilske depilacije na starejših ženskah, saj imajo bolj občutljivo kožo, ki se hitreje strga. Ta strah je odveč – potreben je le bolj nežen pristop. V resnici se depilirajo ženske tudi pri 70. letih in več, je pa res, da se na koži hitreje pojavijo odrgnine in modrice. Zato je boljše uporabljati Lycon topli vosek, ki se odstranjuje brez trakov. V vsakem primeru moramo pri depilaciji postopati previdno in biti ekstremno nežni na nežnih predelih starejših deklet.

  1. Hej, danes ne bo nič akcije!

To, da ne moremo imeti spolnih odnosov hitro po brazilski depilaciji, je pravzaprav mit. V kolikor uporabljate visoko kvalitetne izdelke za depilacijo, ki so narejeni posebno za občutljive dele telesa (Lycon!), ni nobenega razloga, da ne bi »proslavile« svojega gladkega izgleda.

  1. Lahko prenesem porod, brazilske depilacije nikakor!

Kadar se pogovarjamo o elementu bolečine, ki spremlja brazilsko depilacijo, je ključno, da so stranke dobro poučene. Pogosto slišimo, da so dekleta preveč prestrašena, da ne bodo mogle prenesti bolečine. Res je, odstranjevanje dlačic na intimnih predelih vsekakor ne moremo opisati z občutkom žgečkanja ali božanja. Vendar s samozavestno kozmetičarko in pravilno tehniko, bolečina ne bo čisto nič hudega. Za tiste, ki mate radi neko konkretno oceno, pa bomo rekli, da se brazilska depilacija nahaja nekje med 1 in 2, če imamo bolečinsko lestvico med 1 in porodom 😉 če dodamo dejstvo, da se z uporabo Lycon voskov bolečina zmanjša tudi do 70 odstotkov pa resnično ni več nobene potrebe, da se ne bi odločile za takšno voskanje.

Ko torej vaš salon obišče stranka, ki jo skrbi bolečina, jo pomirite in poučite, da bolečina ne bo niti približno tako huda, kot si to predstavljajo. Prav tako bo vsako naslednje depiliranje manj boleče in kmalu se bodo spraševale, kako to, da so bile kdaj prestrašene.

Da bo depilacija čim bolj prijetna in učinkovita, svetujemo, da preberete še članek o tem, kako se pripraviti na brazilsko depilacijo.

Veselo voskanje!

 

0