Obiskala nas je Lydia Jordane

Minuli teden smo v Sloveniji prvič gostili ustanoviteljico podjetja Lycon Cosmetics in izumiteljico voskov Lycon, Lydio Jordane. V Kristalni palači, v nakupovalnem središču BTC, smo pripravili dva dogodka, kjer smo novinarkam in kozmetičarkam pobliže predstavili nabor voskov ter negovalne kozmetike Lycon. Udeleženkam obeh dogodkov je Lydia predajala svoje obširno znanje, ki ga je pridobila v skoraj štiridesetih letih dela v kozmetični industriji, kozmetičarkam pa je na štiriurni delavnici prikazala pravilne tehnike in metode nanosa in odstranjevanja voskov Lycon, ki so eden od ključnih razlogov za to, da je depilacija z omenjenimi voski precej manj boleča in bolj prijetna izkušnja za vse, ki se odločijo za odstranjevanje neželenih dlačic s toplimi voski.

“Po dolgih letih dela v kozmetični industriji sem ugotovila, da veliko kozmetičark sploh ne zna depilirati,« je povedala Lydia. In prav to je razlog, da je dolga leta posvetila ne le razvijanju voskov, ki bi bili dovolj prožni in nežni za kožo, pač pa tudi strokovnemu izobraževanju kozmetičark, ki se odločijo voske Lycon vključiti v ponudbo svojih kozmetičnih salonov.

Skoraj štirideset let dela v kozmetični industriji in številna izobraževanja, ki jih je opravila tako v Avstraliji kot drugod po svetu, so ji pokazala, da veliko kozmetičark depilacije pravzaprav sploh ne zna dobro opravljati. Posledica so slabi rezultati in nezadovoljne stranke. »V kozmetični industriji pravzaprav skoraj ni izobraževanj, kjer bi se kozmetičarke lahko naučile pravilnih tehnik nanosa in odstranjevanja voskov. V kozmetičnih šolah tega zagotovo ne učijo,« je povedala Lydia. »Sama se zato zelo zavzemam za to, da se kozmetičarke izobražuje tudi v tej smeri. Izkušnje so mi namre? pokazale, da se kozmetičnim salonom, ki v svojo ponudbo vključijo voske Lycon in ki slednje tudi pravilno uporabljajo, posel poveča tudi do 20 % v zgolj šestih tednih. Stranke, ki so zadovoljne z vrhunskimi rezultati, se kakopak rade vračajo nazaj.«

Pomemben poudarek na delavnici za kozmetičarke je bil tudi higienski vidik depilacije. Pri Lyconu je higiena namreč na prvem mestu, predvsem zato, ker odstranjevanje dlak s telesa s toplimi voski na koži lahko povzroči poškodbe.  Pri uporabi voskov Lycon kozmetičarke vedno učimo, da je potrebno za vsak nanos voska pri stranki uporabiti novo, čisto paličico. Dvojno pomakanje je absolutno nezaželeno. Še posebno pri depilaciji genitalnih predelov obstaja velika možnost prenosa virusov in bakterij, ki so povzročitelji različnih spolno prenosljivih bolezni. Zato so higienski standardi naša prva in najbolj pomembna skrb, izobraževanje in osveščanje tako kozmetičark kot strank o tej problematiki pa na nek način jemljemo kot svoje poslanstvo, saj se nam to zdi izjemno pomembno.

Naše gostje, tako lepotne novinarke in blogerke kot tudi kozmetičarke, ki so se udeležile delavnice, so po obeh dogodkih povedale, da smo jim blagovno znamko Lycon uspeli predstaviti na zanimiv in poučen način. Marsikatera med njimi namreč se je z voski Lycon tokrat srečala prvič.